Pensiune Ecoturistica Sieu

Pensiunea Sasu

Pensiune Ecoturistica Sieu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Pensiune Ecoturistica Sieu: Pensiunea Sasu.

 

Pensiunea Sasu e situata in inima Maramuresului Istoric mai exact pe Valea Izei in localitatea Sieu, o localitate plina de frumusete, traditii, obiceuri, bucate culinare maramuresene. 

Aici vei gasi campie, padure, munti, vai si rauri. Pensiunea Sasu va pregateste confort, relaxare, buna dispozitie, bucate culinare traditionale, naturale si gustoase.

Oferim mancaruri traditionale, paine de casa si tuica si alte bunatati traditionale . 
Organizam majorate, zile de nastere, botezuri, petreceri. Si punem la dispozitie pentru conferinte, seminarii, teambuilding, evenimente si luna de miere .

Va asteptam cu drag !

 

Zona Turistica

 

Comuna Sieu, glie de seama a lumii romanesti'

Maramuresul, straveche provincie din nordul tarii, este o “glie” de seama a lumii romanesti, ce ofera o priveliste istorica de un exceptional interes. In acest cadru istoric si deosebit de pitoresc al Maramuresului este cuprinsa asezarea romaneasca ce poarta numele Sieu, localitate situata in partea estica a judetului, in Depresiunea Maramuresului, la 83 km de municipiul Baia Mare. Comuna se intinde pe cursul a doua rauri care o strabat< Iza, pe o distanta de 3 km, si raul Sieut, afluent al acestuia, ce uda hotarul satului pe o distanta de 7 km.

Scurt istoric

Primele descoperiri arheologice au fost facute in anul 1913< atunci s-a descoperit un mare depozit de topoare cu disc, varfuri de lanci, bratari, seceri precum si numeroase obiecte de aur, fapt ce dovedeste ca localitatea Sieu a fost locuita inca din cele mai vechi timpuri. Prima atestare documentara a localitatii a fost facuta in anul 1326, cand Carol Robert de Anjou, purtand razboi cu Dalmatia, daruieste cnezatului Stanislau pentru fidelitatea sa si pentru serviciile sale pamanturile Rozavlei, Stramturii Cuhei, Sieului, Botizei, Petrovei, Leordinei si Poienile de Sub Munte, de-a lungul timpului comuna avand parte de multi stapani. Sieul a fost prezent in multe evenimente ale istoriei nationale, deoarece locuitorii lui erau cunoscuti pentru harnicia, curajul si rabdarea lor. De multe ori erau recrutati cei mai buni oameni pentru serviciile strainilor, la curtile acestora, in lupte, in expeditii, in ridicarea cetatilor si castelelor.

 

Galerie foto